25+ Στερεα Ελλαδα 1821 Pics

25+ Στερεα Ελλαδα 1821 Pics. Οι δάσκαλοι του γένους δίδασκαν σε ναούς, σε σχολεία και σε. Η ελληνική επανάσταση του 1821 ήταν μια κυρίως εθνική και θρησκευτική επανάσταση που είχε στόχο την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους από την εξουσία των τούρκων και την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Η Επανάσταση του 1821 και η Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους ...
Η Επανάσταση του 1821 και η Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους ... from www.myhoroscope.gr
Οι δάσκαλοι του γένους δίδασκαν σε ναούς, σε σχολεία και σε. Η στερεά ελλάδα είναι γεωγραφικό διαμέρισμα της ελλάδας, το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση καταλαμβάνοντας 24.910 τ.χλμ. Μόνο στη στερεά ελλάδα πραγματοποιούνται ακόμα επιχειρήσεις με επικεφαλής τον γεώργιο καραϊσκάκη.

Αποτελείται από την αιτωλοακαρνανία, την ευρυτανία, τη φωκίδα, την φθιώτιδα, τη βοιωτία, την εύβοια και την αττική.

Οχυρή θέση στην στερεά ελλάδα απέναντι από τη χαλκίδα, όπου έγιναν πολλές μάχες κατά μετά την έναρξη της επανάστασης του 1821 ήλθε στην ελλάδα και κατατάχθηκε στο σώμα των φιλελλήνων. Το πρώτο σύνταγμα της ελλάδας υιοθετήθηκε κατά την α' εθνική συνέλευση της επιδαύρου, η οποία, την 1η ιανουαρίου 1822, ψήφισε το «προσωρινό πολίτευμα της ελλάδας». Αυτό οφειλόταν κυρίως τον τοπικό οπλαρχηγό μήτσο κοντογιάννη που παρά τις. Ποια τοπικη διοικηση στη στερεα ελλαδα το 1821 εφερε το ιδιο ονομα με τον αρειο παγο;


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url